5 ggr Qigong inriktad på stresshantering

Qigong kommer från Kina och det finns historiker som tror att qigong är äldre än tio tusen år. Det vi vet med säkerhet är att Den Gule Kejsarens Klassiker i Invärtes Medicin skrevs för ca 2500 år sedan och att det är det äldsta nedtecknade verket vi idag känner till om qigong.

Boken används än idag vid utbildningen i Traditionell Kinesisk Medicin och i innehållet finner man den ofta citerade frasen: ”Den visa läkaren botar sjukdomar innan de har brutit ut”.

Zhineng Qigong kom till Sverige i början på 90-talet är en välbeprövad, enkel och fantastiskt kraftfull qigongmetod. Metoden är mycket välfungerande även utanför Kina.

I denna kurs som är 8 ggr går vi igenom rörelserna steg för steg och lär oss energicentrum och begreppet Qi. Du får lära dig vad rörelsen är bra för och vilka blockeringar som öppnas upp. Energibanor i kroppen som behöver fritt flöde för att qi ska cirkulera. Inga förkunskaper behövs, vi står eller använder stol.

Det grundläggande syftet med Qigong, släppa stress och skapa fysiska vitalitet känslomässig balans och mental klarhet.

Utifrån Qigongteorin så motsvarar kroppen av tre stora energicentrum.De kallas Dantien på kinesiska.

Det nedre centra som ligger mellan navel och korsryggen står för den fysiska vitaliteten, den mellersta som ligger inne i brösthålen representerar förmågan att känna kärlek och känslomässig balans, det övre centrat som ligger i huvudet representerar mental klarhet och sinnesfrid.Vi arbetar med att väcka, fylla och balanser dessa dantien genom att trycka eller peka på de olika dantien. Punkter som fungerar som dörrar till dem.

Kursen är 5 ggr och det är Zhineng Qigong

Tisdagkvällar start 27 april

Med ett maxantal på 5 personer.

Kursavgift 1250 kr för 5 ggr Går att använda friskvårdpengar är ansluten till Wellnet och Actiway

Anmälningsavgift 250 kr till plusgiro 1023676-8 skriv namn på anmälan.

Det finns möjlighet till drop in för att prova på men detta måste bokas pga av regler med max antal

Vi kommer att vara i Andrummets lokaler på Hantverkaregatan 13 Norrtälje med möjlighet att också vara ute vid fint väder

Anmälan till livsauran@hotmail.com,

Mobil 0739109640

eller till www.bokadirekt.se

.

Lämna ett svar