Qigongkurs startar tisdag den 7 februari

Nytt år nya vanor, vi går från Tigerns år till Kaninens år 22 januari 2023.

Kinesiska nyåret 2023 är den söta kaninens år.

Kinesiska nyåret 2023 är tillägnat kaninen. Varje år har sitt symboliska djur. För kineserna såväl som för oss är kaninen ett älskvärt, tamt djur som i Kina representerar hopp och liv.

Den är mjuk och härlig. Mångudinnan Chang’e i kinesisk mytologi har en kanin som sitt husdjur, vilket kanske representerar tanken att endast denna varelse är älskvärd nog att matcha hennes ädla skönhet. Ett annat sätt att säga det är att kaninen är inkarnationen av mångudinnan själv och alltid en symbol för renhet och lycka.

Människor födda i kaninens år är milda och tillmötesgående.

De har en anständig, ädel och elegant natur.

I februari kör jag igång grundkursen i Zhineng Qigong både online och i verkliga livet

Jag har 2 kurser en på fm och en på kvällen med start den 7 Februari

FM kl: 10.00 och kväll kl 18.30

Det är en Medicinsk Qigong där du bevarar kroppens rörlighet och funktioner.

Zhineng Qigong är speciellt för dig som känner sig stressad , utmattad eller behöver ge dig själv ny livsenergi. Balansera din mental styrka, sova bättre och öka din uthållighet

Vi arbetar med att stärka upp livsenergin Qi och släppa stressen.

Återhämtning på hög nivå med påfyllning och hitta glädjen i vardagen.

Idag vet vi att vi behöver återhämta oss med meditation, mindfullness. 

Qigongen innehåller det mesta av det.

Qigong kommer från Kina och det finns historiker som tror att qigong är äldre än tio tusen år. Det vi vet med säkerhet är att Den Gule Kejsarens Klassiker i Invärtes Medicin skrevs för ca 2500 år sedan och att det är det äldsta nedtecknade verket vi idag känner till om qigong. Boken används än idag vid utbildningen i Traditionell Kinesisk Medicin och i innehållet finner man den ofta citerade frasen: ”Den visa läkaren botar sjukdomar innan de har brutit ut”.

Du får lära dig vad rörelsen är bra för och vilka blockeringar som öppnas upp. Energibanor i kroppen som behöver fritt flöde för att Qi ska cirkulera. Kroppens självläkande förmåga stimuleras.

Plats: Livsauran Gjuterivägen 8 Norrtälje

Tid: Tisdagar 10.00 -11.30

kvällstid 18.30 -20.30 max 8 personer / tillfälle i lokalen

Online inga begränsningar via Zoomlänk

Kostnad: 2.700 kr för 10 ggr.

Anmälan: innan 27 januari 2.700 kr anmälningsavgift 250 kr

Anmälan till livsauran@hotmail.com eller mobil 0739109640

Utvärdering av kunder under kursen

  • Hej Agneta!
    De moment som berör mig mest är axlar, skuldror och bensträckare med knäböj. Jag kan även slappna av mycket bättre nu.  Angående ditt ledarskap har jag inget att tillägga, du är hur bra som helst.
  • Uppskattade introduktioner och klargöranden till mycket för mig främmande inom Qigongen i början av kursen. Nu har jag mer kunskap, som gör att man får större insikt och förståelse. Alla rörelser och passet superbra och och hade varit bra med mer av den träningen. Värken i mina armar är stundtals helt borta men aldrig lika påtaglig som innan

Kursen har gett mig en hel del men den var för kort. Jag behöver längre tid för att komma in i rytmen och rutinen. Svårt att veta vad som berört mig mest, allt var så nytt. Tyckte mycket om att göra hela qigong passet under tystnad. Jag blev piggare och kände mig stark, trycket öve bröstet minskade. Trots de positiva effekterna har jag inte övat på ett tag, men jag tänker på qigongen varje dag så jag kommer börja igen. Ledarskap, du är bra som ledare.  För att kunna se helheten hade det varit bra för min egen del om du börjat med att göra ett helt pass först för att sedan gå igenom de olika delarna.

Lämna ett svar