74465_xl

Kinesisk kostlära

MAT SOM MEDICIN   2000px-Yin_yang.svg

Hur kan man använda mat för att främja hälsan och avhjälpa sjukdomar enligt kinesisk tradition? Kan det vara så att en individ äter på ett sätt som motverkar ett balanserat hälsotillstånd?

Enligt den kinesiska medicinen är kost medicin, det finns i hela kulturen i Kina genom generationer.

Äter du fel så skapar du större obalanser i din kropp.

De tittar också på energin i maten och använder sig av 5 smaker och 5 element. Yin /Yang kyla hetta m.m

Vid tre tillfällen träffas vi och går igenom grunderna för TKM (traditionell Kines medicin) sätt att tänka om mat.

Kursen är tre tillfällen och vi träffas onsdagar 2 timmar.

Inga förkunskaper krävs.

Start :

steg 1        21 september 18.00-20.00

grunder i kinesisk medicin 5 element och Yin Yang, fem smaker.

steg 2        28 september 18.00-20.00

olika dieter, obalanser hetta, fukt,stagnationer

steg 3         5 oktober         18.00-20.00

förstå din egen obalans och den kost som passar dig.

Plats: Livsauran Hantverkargatan 21 Norrtälje

Pris:   1.500 kr / 3 ggr med bok.

Anmälan är bindande till alla tre stegen. Detta för att förstå helheten. Anmäl senast 12 september till livsauran@hotmail.com

Bok: Kinesisk kostlära av Peter  Torssell ingår i kurspriset.

Kursen kommer att upprepas så det finns tillfälle att ta igen senare.

Kursledare Agneta Hammarberg TCM akupunktör sedan 2011 medlem i Svenska Akupunkturförbundet.

Kommentera

FRISKVÅRD I HELHETSPERSPEKTIV