Du själv är din bästa healer. 

Vad med och ta del av ett nytt och unikt sätt att bli fri från dina hinder. 

Vi har fokus på ditt välmående till 100 % genom att jobba på alla plan, mentalt och kroppsligt. 

Du själv är din bästa healer. 

I samarbete mellan mig och Veronica Brishagen livscoach och LOA inspiratör på Glädjesteget i Norrtälje. 

Startar vi nu en grupp för dig som känner att du faller mellan stolarna eller inte får den hjälp du behöver för att må bra. 

Efterfrågan är stor och genom mötet med våra kunder ser vi två att behovet av att få må bra bara växer och växer idag. 

I vårat sätt att leva idag med att få ihop allt vi ska göra behöver vi redskap för att må bra. 

 Informationsträff

Dagtid       12/11  14.00- 15.30

Kvällstid  14/11   18.30-20.00

Anmälan till informationsträffen görs till livsauran@hotamil.com eller veronica@gladjesteget.se

Välkomna på informationsträff 

 

Qi Gong utbildning startar 12/9 Inställt

Nu kör vi.

10 ggr Qigong under hösten inriktad på stresshantering.

Qigong kommer från Kina och det finns historiker som tror att qigong är äldre än tio tusen år. Det vi vet med säkerhet är att Den Gule Kejsarens Klassiker i Invärtes Medicin skrevs för ca 2500 år sedan och att det är det äldsta nedtecknade verket vi idag känner till om qigong. Boken används än idag vid utbildningen i Traditionell Kinesisk Medicin och i innehållet finner man den ofta citerade frasen: ”Den visa läkaren botar sjukdomar innan de har brutit ut”.

Zhineng Qigong kom till Sverige i början på 90-talet är en välbeprövad, enkel och fantastiskt kraftfull qigongmetod.

Metoden är mycket välfungerande även utanför Kina.

I denna kurs som är 10 ggr går vi igenom rörelserna steg för steg och lär oss energicentrum och begreppet Qi.

Du får lära dig vad rörelsen är bra för och vilka blockeringar som öppnas upp. Energibanor i kroppen som behöver fritt flöde för att qi ska cirkulera. Kroppens självläkande förmåga stimuleras.

Kursen är 10 ggr och

Onsdagkvällar start 12/9 kl:18.00-19.00

med ett miniantal på 4 personer max 7 stycken.

Anmälan är bindande

3000 kr går att boka med Klarna på bokadirekt.se

Anmälningsavgift 250 kr till plusgiro 1023676-8

Kursen hålls i Norrtälje Hantverkaregatan 21 .

Anmälan till livsauran@hotmail.com

mobil 0739109640

Välkomna att boka.

Våren 2018

Under mars går jag Qigong lärarutbildning och kommer att ha kurser under våren. Mera information kommer.

ladda ned (2)

 

Ett slags inre akupunktur

Qigong är en kinesisk filosofi som är mer än 2500 år gammal. Den är grunden till traditionell kinesisk läkekonst. Qigong bygger på tanken att det finns livsenergi, qi, i allt levande. Utifrån denna filosofi har under historiens gång utvecklats bland annat tai chi, kampsporter och akupunktur. I kroppen löper enligt kinesiskt tänkesätt energikanaler, »meridianer«, där livsenergi flödar.

Sjukdomar och smärta anses bero på blockeringar eller skador i energikanalerna, och blockeringarna kan behandlas med hjälp av medicinsk qigong. Träningen består av avslappning, rörelser, koncentration och andningsövningar. Man tänker sig att särskilda, enkla rörelser stimulerar energiflödet i kroppen, löser upp blockeringar och spänningar, ökar blodgenomströmningen och mjukar upp stela leder. Daglig träning anses fylla på livsenergin. Enligt detta tänkesätt kan man också stimulera energiflödet och lösa blockeringar med hjälp av akupunktur eller akupressur. Qigong kan liknas vid inre akupunktur och har den fördelen att det inte behövs någon terapeut, när man väl lärt sig metoden.

 

 

 

Livsauran vårterminen 2018

ladda ned (3)

Hunden egenskaper – kinesiskt horoskop

2018 motsvarar Hundens år.

Hundar är lojala, trovärdiga, barmhärtiga och alltid redo att ge en hjälpande hand. De försvarar alltid familj och vänner då de baktalas, men kan bli besviken ibland då tjänsterna inte uppskattas och åtgäldas. Trots sin vänliga natur vägrar de ibland se varningar gällande deras eget uppförande mot nära och det kan leda till problem. Hundar blir endast arga av godtagbara orsaker, men de är inte långsinta. Hunden spelar alltid efter reglerna och är ärlig. Hundar är raka och med dem är det antingen svart eller vitt, har du väl vunnit dess förtroende har du en vän för livet.

Hundar arbetar alltid mycket hårt och är intelligenta. De är mycket privata och är bra på att behålla diskretion och lyckas bra inom yrken som t ex juridik och psykologi, ofta områden som kräver en hög moral. De uppskattar inte status och eftersträvar inte att vara i centrum, de står alltid med två fötter på jorden. Hundar är välbalanserade och kan kombinera ett hårt yrkesliv med ett stabilt familjeliv.

Familj och hem värderar hunden allra högst. De är känsliga och lättsårade, därför är de extremt privata och undviker att öppna sig för mycket. Däremot är Hunden överlag glad och lekfull, den gillar att underhålla andra. Men den kan stundtals vara pessimistisk och orolig, ibland behöver den stöd och hjälp med att hitta tillbaka.

Hunden passar bäst med hästen, tigern eller en haren. Hunden passar mindre bra med draken och fåret.